Preparati sa etarskim uljem smilja

Preparati sa etarskim uljem smilja iz apoteke Kamilica

 

Smilje (Helichrysum Italicum) je poznato i pod nazivom Immortelle, Besmrtni odnosno Večni cvet.

Smilje sadrži visoku koncentraciju veoma specifičnih  jedinjenja koja sinergističkim delovanjem daju neprevaziđenu podršku u obnavljanju i isceljenju tkiva.

Eterično ulje smilja u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima u našim dermo-kozmetičkim proizvodima  za negu kože doprinosi uvećanju prirodne količine kolagena u koži čime dovodi do smanjenja bora i doprinosi regeneraciji, zdravlju i lepoti kože.

Pored toga, eterično ulje smilja u kombinaciji sa eteričnim uljima mirte i citronele u našim preparatima ima još i dodatni aroma-terapijski  uticaj na raspoloženje i umanjenje stresa.

 

Aqua Smilja

aqua-smilja-nalepnica
image-499

Hidrolat, odnosno cvetna voda smilja sa dodatkom eteričnog ulja lavande, namenjena je za hidrataciju kože pre nanošenja anti-age melema SMILJKA. Ima aroma-terapijski uticaj na popravljenje raspoloženja i umanjenje stresa.

 

Smiljka

kamilica-smilja-final
image-500

Anti-age melem – namenjen za negu suve i normalne kože.

Izrađen je od isključivo prirodnih sastojaka (cacao i shea buter, kokosovo, nevenovo i avokado ulje, pčelinji vosak, etarska ulja smilja, mirte i citronele), uz dodatak terapijski aktivnih količina vetamina A, E i pantenola.

Podstiče proizvodnju kolagena u koži i na najprirodniji način nadoknađuje masnoće kod zrele, suve kože, pospešujući regeneraciju i smanjenje bora. Uz prethodno hidriranje Aqua Smiljom stvara na koži nevidljivi film koji sprečava njeno isušivanje, čineći je glatkom, zategnutom, zdravom.

Aroma-terapijski efekat potiče od kombinacije etarskih ulja i biljnih supstanci iz podloge.

Upotreba: ujutru i/ili uveče, naprskati lice, vrati i dekolte Aqua Smiljom i naneti malu količinu melema prethodno rastrljanu dlanovima, blagim utrljavanjem.

 

Smiljka light

Hidrantna krema sa zaštitnim faktorom SPF 12, namenjena za dnevnu negu i zaštitu kože lica od sunčevog zračenja.

Sadrži kofeinski kompleks koji zadržava vlagu u dubljim slojevima kože, kao i prirodna biljna ulja avokada, nevena i masline, kao kombinaciju etarskih ulja smilja, mirte i citronele u hidrantnoj podlozi, uz dodatak terapijskih koncentracija pantenola i vitamina E. Utiče na produženu hidrataciju i balansiranje lučenja lojnih žlezda, a ima i aroma-terapijsko delovanje.

Upotreba: ujutru, kao dnevni krem, uz ili bez prethodnog nanošenja Aqua Smilje.

 

Smiljana

smiljana-nalepnica
image-501

Anti-age hidratantni gel, namenjen za negu masne i stvaranju akni sklone kože.

Izrađen od prirodnih sastojaka, uz dodatak kofeinskog kompleksa , i vitamina A, bez dodatka ulja, hidrira kožu i utiče na povećano stvaranje kolagena, pospešujući regeneraciju i smanjenje  bora.

Kombinacija eteričnih ulja smilja, mirte i citronele u odgovarajućoj podlozi utiče na produženu hidrataciju i balansiranje lučenja lojnih žlezda, a ima i aroma-terapijsko delovanje.

Upotreba: ujutru (po želji i uveče) naneti 7-9 kapi  na dlan i rastrljati po licu, vratu i dekolteu.