Glikola

Krema je namenjena za negu  kože lica, vrata, dekoltea i nadlanica, svih tipova , uključujući i suvu i osetljivu kožu .

Anti-ageing efekat zasnovan je na udruženom i sinergističkom delovanju aktivnih sastojaka .

Glikola AHA complex krem sadrži :

  • a-hidroksi kiseline, i njihove estre-laktone, koji, u odgovarajućoj koncentraciji, i pri niskoj pH vrednosti, ispoljavaju aktivno delovanje na nivou epiderma i derma. Na nivou epiderma deluju tako da povećavaju hidrataciju i deskvamaciju (odstranjivanje izumrlih ćelija sa površine kože), što povoljno utiče na suvu, osetljivu i stariju koži, dajući joj zdravu ružičastu boju, čistiji i svetliji izgled.
    Dužom upotrebom preparata ispoljava se dubinsko delovanje, na nivou derma, gde a-hidroksi kiseline stimulišu sintezu prirodnog kolagena i elastina (čije prisustvo se smanjuje starenjem kože), usled čega dolazi do ublažavanja bora, ožiljaka i pigmentacija kože. Na taj način se povećava čvrstina i elastičnost kože i ona postaje glatka i mladalački sveža.
  • ulje jojobe – visoko kvalitetno prirodno biljno ulje koje sadrzi polinezasićene masne kiseline /omega-6/, veoma slično lipidima kože; deluje emolijentno, nadoknađujući koži prirodne lipide i vlagu, neguje je i štiti
  • retinol-palmitat,  tokoferol-acetat i ekstrakt zelenog čaja – neutrališu slobodne radikale u koži i ubrzavaju epitelizaciju, čime utiču na usporavanje procesa starenja i daju koži zdrav i mladalački izgled
  • alantoin i ekstrakt hamamelisa – ubrzavaju i pospešuju regeneraciju epitela i umanjuju iritantno dejstvo AHA complexa
  • ekstrakt kore i cveta citrusnih plodova obezbedjuje povoljan aromaterapijski efekat svih preparata iz nase anti-ageing kolekcije

Upotreba:  primenjuje se 1-2 puta dnevno,  posle pranja ( ujutro), ili temeljnog čišćenja lica ( uveče ). Kod osoba sa veoma osetljivom kožom u pocetku se preporučuje primena Glikola AHA  complex krema svakog drugog dana .

Preparat se nanosi u maloj količini, i ravnomerno razmazuje po koži lica, vrata i dekoltea, kao i po koži nadlanica .
Delovanje preparata se uočava već posle  3-4 nedelje redovne primene .

Usled niske pH vrednosti kreme, koji je neophodan za ispoljavanje delovanja, može se javiti kratkotrajno peckanje, neposredno posle primene, koje ubrzo prestaje.
U slučaju pojave iritacije kože, prestati sa upotrebom preparata i koristiti neutralnu kremu, ili bilo koju kozmetičku kremu koja prija koži .

Mi preporučujemo GliReVitu , revitalizujući krem za suvu i osetljivu kožu, čijom upotrebom se koža ubrzano regeneriše i oporavlja, pa se može koristiti u kombinaciji sa Glikolom (GliReVita ujutro , Glikola uveče).

Napomena: da bi preparat u potpunosti ispoljio svoje delovanje potrebno je kožu prethodno temeljno očistiti preparatom koji ima adekvatno nisku pH vrednost.